Hoe werkt Tinder? Uitleg + Must-Have Tips voor Succes op Tinder

07 Oct 2024, door datingcoach Daan de Ram in Tinder tips
Vrouwen, let op!
Dit artikel is voor mannen. Ben je een vrouw? Bekijk dan eens dit artikel:
Hoe werkt Tinder: De ultieme gids. Van swipe naar date

Ben je vrijgezel en op zoek naar nieuwe dates?

En nu vraag jij je af: hoe werkt Tinder?

In dit artikel leg ik je precies uit hoe je Tinder gebruikt en geef ik je tips voor een oneerlijke voorsprong op de concurrentie.

Na het lezen weet je hoe jij leuke dates scoort en ben jij expert in het antwoord op hoe werkt tinder.

Inhoud van dit artikel: Meer...

Hoe werkt Tinder?

Tinder is gebruiksvriendelijke dating app: je maakt een profiel aan met je foto's en bio, en dan begint het swipen. Vind je iemand leuk? Swipe naar rechts. Niet jouw type? Swipe naar links. Als jullie elkaar naar rechts swipen, heb je een match en kun je chatten.

Wil je meer matches? Zorg dat je profiel er goed uitziet met een mix van aantrekkelijke en persoonlijke foto's, en een leuke bio.

En als je het maximale uit je Tinder ervaring wil halen, dan kan je een premium abonnement kopen zoals Tinder Gold of Platinum om meer functies te krijgen, zoals onbeperkt swipen en zien wie jou leuk vindt.

Hoe gebruik je Tinder?

De meeste mensen gebruiken TInder op hun telefoon of tablet (iOS en Android). Download gewoon de app en je kunt meteen beginnen met swipen.

Wil je het liever op je computer doen? Geen probleem, Tinder heeft ook een webversie. Gewoon inloggen via je browser en je bent good to go.

Tinder installeren op je telefoon

Tinder op je telefoon krijgen is easy. Volg deze stappen:

  1. Open de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android).
  2. Typ Tinder in de zoekbalk en klik op de app als die verschijnt.
  3. Klik op Installeren (Android) of Downloaden (iPhone).
  4. Wacht tot de app is gedownload en geïnstalleerd.
  5. Open de app en kies hoe je wilt inloggen: via je Facebook, Google-account of telefoonnummer.
  6. Volg de stappen om je profiel aan te maken: voer je naam, leeftijd en locatie in.
  7. Voeg je beste foto's toe en schrijf een korte, leuke bio.

Nu ben je klaar om te swipen.

Wil je mijn tien beste tips om te daten via Tinder? Bekijk dan ook dit artikel:

Een overzicht van de belangrijkste Tinder functies

Of je nu gewoon wat casual wil swipen of je matches serieus wil boosten, Tinder biedt verschillende opties voor elk type gebruiker. Er zijn gratis functies die je standaard tot je beschikking hebt, en premium functies als je wilt upgraden naar Plus, Gold of Platinum.

Hieronder vind je een overzicht van wat je allemaal kunt doen met zowel de gratis versie als de betaalde opties, zodat je precies weet wat bij jou past.

Gratis functies

Tinder Plus

Zie voor meer details dit artikel:

Tinder Gold (inclusief alle Plus-functies)

Tinder Platinum (inclusief alle Plus- en Gold-functies)

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien met 25 kant-en-klare berichtjes voor op Whatsapp of Tinder?

Het zijn mijn beste zinnen om haar wild aangetrokken tot je te maken. Ze werken trouwens ook grandioos op dates ;) Download mijn 25 kant-en-klare berichtjes

Is een betaalde Tinder versie het geld waard?

Als je overweegt om te betalen voor Tinder, hangt het echt af van wat je wilt bereiken en hoe je de app gebruikt. Hier is mijn take op de betaalde versies:

Tinder Plus

Als je veel reist of vaak zonder likes komt te zitten, dan is Tinder Plus absoluut de moeite waard. Met de Passport-functie kun je wereldwijd swipen, wat top is als je graag dates plant voordat je ergens naartoe gaat.

Ook krijg je onbeperkt swipes, wat scheelt als je een obsessieve swiper bent. Handig, maar verder voegt het niet veel baanbrekends toe als je gewoon casual aan het swipen bent.

Tinder Gold

Tinder Gold geeft je extra voordelen, zoals zien wie jou al geliket heeft. Dit kan handig zijn als je geen tijd hebt om eindeloos te swipen en gewoon snel wilt zien wie geïnteresseerd is.

Maar eerlijk? Als je profiel niet sterk is, gaan die likes je niet plots een ton aan matches opleveren.

De Top Picks functie, waarmee je geselecteerde "perfecte matches" krijgt, is vaak een beetje misleidend en verhoogt je kans op succes niet echt spectaculair. Dus tenzij je weinig tijd hebt, zou ik Gold overslaan.

Tinder Platinum

Tinder Platinum biedt echt premium voordelen, zoals prioriteit bij swipes en een bericht sturen met je Super Like. Deze functies geven je een duidelijke voorsprong op de concurrentie.

Dat geeft je een grotere kans om op te vallen, zeker als je snel matches wilt scoren.

Maar ook hier geldt: als je profiel niet op punt staat, gaan deze features geen wonderen verrichten. Dus zorg dat je profiel echt goed is voordat je deze extra's betaalt.

De beste 5 tips voor een goed Tinder profiel

Hier zijn de 5 beste tips om je profiel strak en aantrekkelijk te maken. Volg deze en je matches zullen binnenstromen!

1. Verifieer je profiel

Verifieer je profiel om betrouwbaarder over te komen. Een geverifieerd profiel laat zien dat je echt bent en vermindert de kans dat mensen denken dat je een nepaccount bent. Het blauwe vinkje maakt je aantrekkelijker voor matches omdat het vertrouwen wekt.

Voor nog meer slimme tips bekijk je mijn artikel over de beste Tinder-hacks:

2. Laat de beste kant van jezelf zien

In je eerste twee foto’s wil je er zo goed en herkenbaar mogelijk uitzien. Dit betekent veelal dat je recht de camera in wil kijken met een glimlach.

Zo kom je zelfverzekerd en warm over.

Mijn beste foto-tips voor Tinder staan in dit artikel:

3. Benadruk je persoonlijkheid

Buiten de eerste twee foto’s om, wil je een indruk geven van wie je bent. Wat doe je graag in je vrije tijd? Laat het iedereen met een spontane foto zien. Dit betekent dus dat je niet wil poseren, anders komt het te gekunsteld over.

4. Gebruik je bio om je profiel aan te vullen

Het idee is dat een foto meer dan duizend woorden zegt, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een handje vol foto’s kunnen moeilijk de nuances van je persoonlijkheid laten zien.

Een bio is daar veel meer voor geschikt.

Bestudeer je Tinder profiel foto’s en bedenk welke onderdelen van je persoonlijkheid onderbelicht zijn. Als je sportieve en avontuurlijke foto’s hebt, dan kan het een goed idee zijn om je zachtere en speelse kant te tonen met je profiel tekst.

Hier een idee:

“Vaak pijnlijk eerlijk. Luister nog steeds naar dezelfde 200 liedjes van de middelbare school. Kan m’n witte kleding niet schoon houden om m’n leven te redden. En ik haat olijven.”

Wil je gedetailleerde instructies voor het maken van een toffe bio? Lees dan dit artikel:

5. Koppel je Instagram en Spotify

Instagram geeft matches een kijkje in je leven en Spotify laat zien welke muziek je vibe vertegenwoordigt. Het laat zien dat je meer bent dan alleen wat foto's en een bio, en het maakt het makkelijker voor iemand om een gespreksstarter te vinden.

Veel gestelde vragen

Wat betekent een "Super Like" op Tinder en wanneer gebruik je het?

Een Super Like op Tinder is een manier om extra op te vallen bij iemand. Als jij een Super Like stuurt, dan krijgt jouw profiel voor de ander een duidelijk blauw sterretje en kom je ook hoger in hun swipe deck. Gebruik het als je denkt: "Deze persoon MOET mijn profiel zien!”

Hoe werkt de "Boost"-functie op Tinder?

De Boost-functie op Tinder zet jouw profiel voor 30 minuten in de spotlight, waardoor het bovenaan komt te staan in de swipe-lijst van mensen in jouw omgeving. Dit vergroot de kans dat je wordt gezien door meer gebruikers en meer matches krijgt. Het is een handige tool als je snel meer zichtbaarheid wilt en je matches een boost wilt geven.

Hoe kan ik mijn locatie aanpassen op Tinder?

Om je locatie aan te passen op Tinder, heb je de Paspoort-functie nodig, die beschikbaar is bij een Tinder Plus, Gold, of Platinum abonnement. Hiermee kun je handmatig elke locatie wereldwijd kiezen, zodat je kunt swipen in steden waar je misschien binnenkort heen gaat of gewoon mensen op andere plekken wilt ontmoeten. Ga naar je instellingen, selecteer Paspoort, en zoek de stad waar je wilt swipen.

Hoe herken ik bots en nepaccounts?

Bots en nepaccounts op Tinder herken je vaak aan een paar dingen: te perfecte profielfoto's, generieke of vaag ingevulde bio’s, of accounts die meteen persoonlijke info of links delen. Als iemand meteen vraagt om je te verplaatsen naar een andere app of te klikken op een link, is dat een groot signaal dat ze geen echte Tinder gebruiker zijn.

Wat moet ik zeggen om een goed gesprek te starten?

Vermijd standaard openers zoals "Hey" of "Hoe gaat het?", die zijn saai en vallen niet op. Begin liever met iets wat je opvalt in hun profiel en maak daar een speelse opmerking over.

Wil je weten welke berichtjes werken op Tinder? Zie dan dit artikel:

Aan de slag met Tinder

In mijn Transformatiepakket onthul ik mijn 25 beste gesprekstips voor Tinder. Als je deze toepast, zul je zien dat de dames niet kunnen wachten om met je op date te gaan.

Ik gebruik deze tips in ieder gesprek, met daverend succes. Wil jij dit ook?

Laat je e-mail adres achter. Dan stuur ik de tips direct naar je toe.

Je bro,
Daan de Ram

Stop met moeizame gesprekken
en pijnlijke afwijzingen

Mijn gratis Transformatie pakket maakt van jou een versier-koning.

  • 5 Stappen waarmee je altijd succesvol aanspreekt
    En mijn 7 meest succesvolle openingszinnen
  • 3 Gesprekstechnieken waarmee je nooit meer saaie gesprekken hebt
    Plus 12 kant en klare zinnen om het gesprek epic te maken
  • 25 Whatsapp en Tindertips die ik zelf gebruik in elk gesprek
    En de 10 blunders die bijna elke man maakt bij het texten
  • Het #1 geheim van de seksueel aantrekkelijke man
    En de 4 leugens die vrouwen je vertellen over wat ze willen
  • Friendzone Houdini
    De 3 sleutels om in 5 dagen uit de friendzone te ontsnappen en er nooit meer in te komen
Stuur me het Transformatie Pakket gratis!

Over de auteur

Daan de Ram

Daan de Ram is hoofdcoach van AttractionGym en schrijver van het boek Het Geheim Van Aantrekkingskracht. Al 10 jaar coacht hij mannen om meer succes met vrouwen en relaties te krijgen. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je aan je versier- en datevaardigheden kan werken.

Voor nog veel meer tips, bekijk ook eens deze artikelen:

PijlTinder Elo Score: Het geheim van je Tindersucces onthuld
PijlTinder relatie: 9 Tips om een partner uit Tinder te krijgen
PijlWanneer je Tindermatch appen? 5 Tips voor de juiste timing
Pijl6 Tips voor de beste Tinder rizz (+ voorbeelden)

Hoe nuttig vond je dit artikel?

Helemaal niet nuttig Heel nuttig

Reacties

James
Haha dat begin van de video, lekkere edits
Liliane
Hoe terug contact met match Jef uit Uden NL. ? Reeds berichten gestuurd.

Plaats een Reactie